Mann tiltalt for å ha smittet kona med hiv

En mann i 40-årene fra Haugalandet er tiltalt for å ha smittet kona med hiv etter å ha løyet til henne om egen smitte.

Saken mot mannen i 40-årene skal opp her i Haugaland og Sunnhordland tingrett i desember. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Saken mot mannen i 40-årene skal opp her i Haugaland og Sunnhordland tingrett i desember. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fra høsten 2013 skal mannen flere ganger ha hatt ubeskyttet sex med sin daværende kone, uten å informere henne om at han var hivsmittet, skriver Haugesunds Avis.

– Overtredelsen anses som grov idet det legges vekt på om smitten er overført ved særlig hensynsløs atferd, står det i tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Rogaland.

Først i 2014 fortalte han kona at han var hivsmittet, heter det i tiltalen. Men senere samme år skal han ifølge tiltalen ha fortalt kona at han var blitt frisk, og at forholdsregler mot smitte ved samleie ikke lenger var nødvendig.

Mannen er tiltalt for å ha brutt paragraf 237a i straffeloven, som omhandler «grov smitteoverføring». Strafferammen er seks års fengsel.

Haugaland og Sunnhordland tingrett har satt av tre dager til behandlingen av saken, som skal opp for retten i desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer