Mann tiltalt for å ha kidnappet, mishandlet og voldtatt kona si

En mann risikerer forvaring for grov mishandling av kona si gjennom flere år. Ved ett tilfelle skal han ha låst kvinnen ute mens hun var naken og høygravid.

En mann må mandag møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha mishandlet og voldtatt kona si. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
En mann må mandag møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha mishandlet og voldtatt kona si. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Mandag må mannen i 30-årene møte i Nord-Troms tingrett i Tromsø tiltalt for en rekke alvorlige forhold.

Ifølge tiltalen mishandlet mannen sin daværende kone i sju år fram til i fjor.

Mannen i 30-årene skal også ha voldtatt kvinnen flere ganger i løpet av årene de var gift. Ved ett tilfelle mener påtalemyndigheten også at han i desember et år låste kvinnen naken ute på trappen mens hun var høygravid.

Han er også tiltalt for en hendelse der han skal ha kidnappet kvinnen.

Kidnappingssituasjonen skal ha startet med at mannen truet kvinnen med en hammer mens han lette etter en voldsalarm på kroppen hennes.

Ifølge tiltalen truet han deretter kvinnen over i bilen hans. Her skal han kommet med grove trusler mot kvinnen, og han truet også med å ta sitt eget liv. Kvinnen fikk gå etter at hun klarte å overbevise mannen om at de to skulle bli et par igjen og at hun skulle trekke en anmeldelse mot ham.

Mannen er også tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne som han tidligere var samboer med.

Påtalemyndigheten varsler i tiltalen at de kan komme til å legge ned påstand om forvaring med en tidsramme på ti år under rettssaken. Det er satt av sju dager i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer