Mann tiltalt for å ha helt rødsprit på gjest og tent på

En mann fra Bergen er tiltalt for å ha helt rødsprit på en sovende mann og tent på. Han skal deretter ha slått den brennende mannen med en hammer.

En mann må i september møte i Hordaland tingrett i Bergen, tiltalt for å ha tent på en gjest. (Foto: Gorm Kallestad / NTB)
En mann må i september møte i Hordaland tingrett i Bergen, tiltalt for å ha tent på en gjest. (Foto: Gorm Kallestad / NTB) Vis mer
Publisert

Episoden skjedde ifølge tiltalen i Bergen 23. februar i år.

Mannen i 30-årene skal først ha iført seg beskyttende klær før han satte fyr på genseren mannen som lå og sov på sofaen i leiligheten hans hadde på seg. Da den fornærmede våknet, skal mannen i 30-årene ha slått ham med hammer.

Etter hvert fikk den fornærmede av seg genseren, og mannen i 30-årene skal da ha presset en machete mot halsen til offeret, ifølge tiltalen.

En kvinne i 30-årene er også tiltalt for å ha slått den fornærmede med en golfkølle.

Mannen som ble satt fyr på og utsatt for vold, fikk andre- og tredjegrads forbrenning på venstre arm, samt blåmerker.

Den tiltalte mannen ble etter hendelsen varetektsfengslet. Ifølge Bergens Tidende forklarte mannen under fengslingsmøtet at han var «ruset som bare juling» og ønsket å skremme gjesten ut av leiligheten.

– Han erkjenner delvis straffskyld og beklager det som skjedde, sa forsvarer Kaj Wigum til avisen i februar.

Rettssaken går i Hordaland tingrett i Bergen 9. og 10. september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer