Mann stanget i hjel av moskus i Alaska

En mann i Alaska er død etter å ha blitt angrepet av en moskus da han prøvde å jage bort en gruppe av dyrene utenfor huset sitt.

En mann i Alaska døde etter å ha blitt angrepet av en moskus da han forsøkte å skremme bort en gruppe av dyrene, opplyser delstatspolitiet. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
En mann i Alaska døde etter å ha blitt angrepet av en moskus da han forsøkte å skremme bort en gruppe av dyrene, opplyser delstatspolitiet. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Curtis Worland forsøkte å skremme bort en gruppe moskus i nærheten av hundegården utenfor huset i Nome, da ett av dyrene angrep ham, opplyser delstatspolitiet. Worland ble erklært død på stedet.

Det er ikke klart hvor mange dyr som var på stedet. Både delstatspolitiet, der Worland jobbet som rettsbetjent, viltpolitiet og naturforvaltningen gransker hendelsen.

Moskusfe er et klovdyr som lever i Arktis. Voksne dyr veier rundt 180-410 kilo og er 120-150 centimeter høye ved skulderen.

Norge har en bestand på et par hundre moskus på Dovrefjell etter at en gruppe dyr fra Grønland ble utplassert på 1930-tallet. Det eneste kjente dødsfallet etter stanging av moskus i Norge skjedde i 1964.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer