Mann som ble dømt for drap på norsk og dansk turist i Marokko, er død

Abderrahim Khayali ble i 2018 dømt for drapet på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24). Tirsdag ble han funnet død.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ueland og Vesterager Jespersen ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. desember 2018. De to unge kvinnene var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark og var på fottur i Atlasfjellene.

24 menn ble tiltalt i forbindelse med drapene. Tre av dem innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingen. Drapet ble filmet og en video ble delt i sosiale medier.

De tre hovedmennene ble dømt til døden, mens Abderrahim Khayali ble dømt til livsvarig fengsel. 20 andre ble idømt fengselsstraffer på mellom 5 og 30 år.

Khayali forlot åstedet rett før de to kvinnene ble drept, men han poserte etterpå sammen med de tre drapsmennene i en video der de sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Under rettssaken fortalte 36-åringen at han hadde forlatt stedet fordi han angret på å ha blitt med. Han ble imidlertid funnet skyldig i å ha bistått hovedmennene med å flykte.

Khayali anket livstidsdommen, men vant ikke fram og fikk i stedet dødsstraff. Marokko har ikke gjennomført henrettelser siden 1993.

Tirsdag ble Khayali funnet død i sin egen fengselscelle, opplyser det marokkanske fengselsvesenet.

– I dag morges tok han sitt eget liv i Oujda-fengselet, heter det i en kunngjøring.

Mer om