Mann skutt og drept under pågripelse i Atlanta

En mann som sov i en feilparkert bil utenfor en restaurant i Atlanta i delstaten Georgia, ble skutt og drept av politiet da han skal ha motsatt seg arrest.

Demonstranter samlet seg lørdag utenfor en fastfoodrestaurant i Atlanta etter at en 27-åring ble skutt og drept av politiet. Han lå og sov i en bil på stedet, og skal ha motsatt seg arrest. Foto: Steve Schaefer/Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix
Demonstranter samlet seg lørdag utenfor en fastfoodrestaurant i Atlanta etter at en 27-åring ble skutt og drept av politiet. Han lå og sov i en bil på stedet, og skal ha motsatt seg arrest. Foto: Steve Schaefer/Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i byen har bedt Georgia Bureau of Investigation (GBI), delstatens kriminalpolitisentral, om å etterforske saken.

Hendelsen som endte med at 27 år gamle Rayshard Brooks ble skutt, fant sted utenfor en Wendy's-restaurant fredag kveld. Han lå og sov i en bil som sto hensatt i restaurantens oppkjørsel og som sto i veien for kundene.

Etter at en test viste at Brooks var beruset, forsøkte politifolkene på stedet å pågripe han, men han satte seg til motverge. En av dem brukte da et elektrosjokkvåpen på ham uten at det skal ha stanset mannen. 27-åringen skal deretter ha fått tak i elektrosjokkpistolen.

Også en annen politimann skal ha forsøkt å stanse ham med et elektrosjokk før Brooks ble skutt i det som omtales som en slåsskamp om elektrosjokkpistolen. Han døde på sykehus.

Hendelsen kommer mens spenningsnivået er svært høyt i mange amerikanske byer etter store protester mot politivold og rasisme knyttet til George Floyd-saken.

Lørdag samlet rundt 150 demonstranter seg utenfor restauranten der Brooks ble skutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer