Mann skutt og drept i Sverige

En mann på rundt 25 år som ble funnet skutt i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, døde av skadene. To er pågrepet i saken.

Drapet kobles til den pågående konflikten knyttet til Foxtrot-nettverket, ifølge opplysninger til Expressen. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
Drapet kobles til den pågående konflikten knyttet til Foxtrot-nettverket, ifølge opplysninger til Expressen. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer
Publisert

Meldingen om saken kom rett etter klokken 18 torsdag, og de som varslet politiet, fortalte om høye smell.

– Da vi kom til stedet, fant vi en person som var skadd, forteller pressetalsperson Roland Komaromi.

Mannen ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Saken etterforskes som drap. Politiet mener det er for tidlig å si om skyteepisoden er gjengrelatert, men sier at det er noe de undersøker.

– Men det er for tidlig å konkludere med at dette er en del av gjengkonflikten som har pågått, sier Komaromi.

I fjor høst ble Sverige rystet av en svært blodig konflikt mellom to kriminelle gjenger.

Ifølge opplysninger avisen Expressen har fått, kobles drapet til den pågående konflikten knyttet til Foxtrot-nettverket.

To personer er pågrepet i saken, melder avisen.

– Jeg kan ikke gå inn på hva de nøyaktig er pågrepet for, men det handler jo om gårsdagens drap, sier pressevakt Magnus Jansson Klarin i politiet fredag.

I september i fjor ble to menn drept og to andre personer skadd i en skyteepisode i Sandviken, som ligger rundt 20 mil nord for den svenske hovedstaden.

(©NTB)

Mer om