Mann skal henrettes i Singapore for cannabis-smugling

En 46-åring skal neste uke henges i Singapore for medvirkning til smugling av 1 kg cannabis.

Singapore fastholder sine svært strenge straffer for narkotikaforbrytelser. Bildet er tatt ved byens finansdistrikt. Foto: Vincent Thian / AP / NTB
Singapore fastholder sine svært strenge straffer for narkotikaforbrytelser. Bildet er tatt ved byens finansdistrikt. Foto: Vincent Thian / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Tangaraju Suppiah ble dømt i 2017, og onsdag skal dødsdommen etter planen fullbyrdes.

Menneskerettsaktivister reagerer svært sterkt på saken. Amnesty International mener henrettelsen vil være i strid med folkeretten.

I mange andre land og regioner er cannabis blitt legalisert eller avkriminalisert. Blant annet i Thailand er det i dag lovlig å røyke marihuana.

Men Singapore har fortsatt svært strenge straffer for narkotikaforbrytelser. Myndighetene i bystaten mener dette er nødvendig for å unngå smugling.

Henrettelser ble gjenopptatt i Singapore i fjor etter en pause på over to år. Siden da er elleve personer blitt henrettet for narkotikaforbrytelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer