Mann skal ha truet Biden – ble skutt av FBI-agenter

En mann fra Utah som skal ha framsatt trusler mot Joe Biden, ble skutt og drept av FBI-agenter bare timer før presidenten skulle lande i delstaten.

Amerikansk politi undersøker åstedet i Provo sør for Salt Lake City, der en mann ble drept av FBI-agenter onsdag morgen. De kom for å pågripe ham etter at han hadde truet med å drepe president Joe Biden. Foto: Laura Seitz / The Deseret News via AP / NTB
Amerikansk politi undersøker åstedet i Provo sør for Salt Lake City, der en mann ble drept av FBI-agenter onsdag morgen. De kom for å pågripe ham etter at han hadde truet med å drepe president Joe Biden. Foto: Laura Seitz / The Deseret News via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Spesialagenter var kommet til mannens bolig for å pågripe ham da skytingen skjedde klokka 6.15 onsdag morgen lokal tid, opplyser FBI i en uttalelse.

Mandag la mannen ut et innlegg i sosiale medier der det sto at han hadde hørt at Biden skulle komme til Utah, og at han planlagt å finne fram kamuflasjeutstyr og tørke støvet av et skarpskyttergevær av typen M24.

Innleggene tydet på at han eide en lang rekke våpen, opplyser etterforskere i et rettsdokument. Han skal også tidligere ha framsatt drapstrusler mot både Biden og visepresident Kamala Harris i sosiale medier.

Det er ikke offentliggjort flere opplysninger om hva som skjedde under skytingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer