Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak

En mann i 70-årene er siktet for å ha begått et seksuelt overgrep mot ei jente i en svømmehall i bergensområdet for over 25 år siden.

Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jenta var under 14 år da hun ble utsatt for overgrepet. Etter det Bergensavisen får opplyst, skal forbrytelsen ha skjedd på begynnelsen av 1990-tallet. Det skal ikke ha vært noen nære relasjoner mellom jenta og mannen.

Etterforskerne i Vest politidistrikt fikk først kjennskap til saken da den ble anmeldt i slutten av mars i år. Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Der fikk påtalemyndigheten medhold i begjæringen om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Politiet utelukker ikke at det er flere ofre i saken.

– Siktelsen gjelder én fornærmet, men vi utelukker ikke at det kan gjelde flere, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Mannen nekter straffskyld.

– Dette er en alvorlig sak. Min klient har forklart seg, men han erkjenner ikke straffskyld og har anket fengslingen inn for lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Einar Råen, til Bergensavisen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer