Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak

En mann i 70-årene er siktet for å ha begått et seksuelt overgrep mot ei jente i en svømmehall i bergensområdet for over 25 år siden.

Publisert

Jenta var under 14 år da hun ble utsatt for overgrepet. Etter det Bergensavisen får opplyst, skal forbrytelsen ha skjedd på begynnelsen av 1990-tallet. Det skal ikke ha vært noen nære relasjoner mellom jenta og mannen.

Etterforskerne i Vest politidistrikt fikk først kjennskap til saken da den ble anmeldt i slutten av mars i år. Mannen i 70-årene ble pågrepet tidligere denne uken, og fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Der fikk påtalemyndigheten medhold i begjæringen om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Politiet utelukker ikke at det er flere ofre i saken.

– Siktelsen gjelder én fornærmet, men vi utelukker ikke at det kan gjelde flere, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Mannen nekter straffskyld.

– Dette er en alvorlig sak. Min klient har forklart seg, men han erkjenner ikke straffskyld og har anket fengslingen inn for lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Einar Råen, til Bergensavisen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.