Mann siktet for grove trusler etter skytehendelse i Egersund

Mannen som skjøt mot en taxi i Egersund sør i Rogaland lørdag kveld, er siktet for grove trusler.

Politibiler og ambulanse i Øvre Prestegårdsvei i Egersund, der en mann skal ha skutt mot en taxi. Foto: Ingunn Walderhaug, Dalane Tidende / NTB
Politibiler og ambulanse i Øvre Prestegårdsvei i Egersund, der en mann skal ha skutt mot en taxi. Foto: Ingunn Walderhaug, Dalane Tidende / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Etter dialog med politiet ble en mann i 40-årene pågrepet på stedet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare. Han er siktet for grove trusler, og skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Cecilie Steen i en pressemelding søndag.

Videre opplyser hun at fengsling foreløpig ikke er vurdert. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, og politiet gir ikke informasjon om foranledning eller motiv.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og må derfor være tilbakeholdne med informasjon, sier Steen.

Det er ikke kjent om det er en relasjon mellom siktede og taxikunden.

Politiet har gjort beslag av flere våpen og gjenstander inne i huset der den siktede mannen oppholdt seg før han ble pågrepet.

– Vi ønsker ikke å si noe om hvilke våpen som er beslaglagt. Det er et sentralt tema i etterforskningen å belyse hvilken type våpen og ammunisjon som er brukt i forbindelse med hendelsen, sier Steen.

Taxien er også beslaglagt av politiet. Den fikk ruten knust i skytingen.

Vetle André Mitchell Jensen er oppnevnt som forsvarer for siktede.

Mer om