Mann siktet for forsettlig drap i Lier varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet for forsettlig drap på en annen mann i Lier, varetektsfengsles i fire uker.

Lierbyen 20230713. Politiet jobber på stedet etter at en person er pågrepet for et mistenkelig dødsfall. Funn på stedet tilsier at det har skjedd en straffbar handling i følge politiet.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Lierbyen 20230713. Politiet jobber på stedet etter at en person er pågrepet for et mistenkelig dødsfall. Funn på stedet tilsier at det har skjedd en straffbar handling i følge politiet.Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den siktede mannen blir underlagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, ifølge kjennelsen fra Buskerud tingrett.

Mannen er også underlagt medieforbud i samme periode.

Siktedes forsvarer Espen Wangberg sier til NTB fredag kveld at han ikke har noen kommentar. Det er ikke kjent hvordan hans klient forholder seg til spørsmålet om straffskyld.

Siktede meldte selv om drapet

Mannen ble pågrepet etter at en annen mann ble funnet død i en bolig i Lier i Buskerud torsdag ettermiddag. Den siktede mannen varslet selv om hendelsen og ble pågrepet da politiet ankom stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.10 torsdag ettermiddag, og varslet offentligheten like før klokken 16 samme dag.

Ifølge politiet var det funn på stedet som gjør at de tror det er blitt begått en straffbar handling.

Tidligere straffedømt

Den siktede mannen er straffedømt er rekke ganger tidligere. En av dommene er fra en trusselhendelse fra vinteren 2022, skriver VG.

Da skal mannen ha truet med å drepe sin egen fastlege. I retten tilsto mannen alle forholdene, og ble dømt til 50 dagers fengsel, skriver avisen.

Ifølge TV 2 er mannen også tidligere dømt for blant annet ruspåvirket kjøring og ulovlig oppbevaring av våpen.

Mer om