Mann siktet for drap i Asker – ennå ikke pågrepet

Politiet har siktet en mann for drapet i Åros i Asker fredag, men han er ennå ikke pågrepet. Politiet ber mannen om å melde seg.

En person ble drept i Åros i Asker fredag etter det som trolig var en knivstikking. Foto: Javad Parsa / NTB
En person ble drept i Åros i Asker fredag etter det som trolig var en knivstikking. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har foregått en intens etterforskning og mye operativt arbeid siden vi ble varslet om saken, og det er blitt jobbet i hele natt. På bakgrunn av dette er det nå siktet en person i saken, sier leder Anne Alræk Solem av drapsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var fredag rundt klokken 12.30 at politiet mottok melding om hendelsen, som skjedde utenfor en pizzarestaurant i Åros sentrum i Asker.

En mann ble av vitner sett løpende vekk fra stedet, og en annen mann ble kort tid senere erklært død – trolig som følge av knivstikk.

Solem bekrefter at politiet har beslaglagt en kniv ved åstedet.

Pårørende ennå ikke varslet

Hun er forsiktig med å opplyse om detaljer i saken ettersom de pårørende per tidlig lørdag ettermiddag ennå ikke var varslet i saken.

Dette er fordi politiet ikke med sikkerhet har kunnet fastslå den drepte mannens identitet. Ifølge avisen Budstikka er mannen utenlandsk statsborger.

– Vi har en formening om hvem det er, og på bakgrunn av dette prøver vi å gi en varsling med forbehold til de pårørende, sier Solem.

De to involverte skal ha vært i en slåsskamp, som altså endte med dødelig utfall.

– Det er for tidlig å si noe om motiv og foranledningen her, så det får vi komme tilbake til senere, sier hun.

Ber gjerningsmannen melde seg

Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

– Vi har stor forståelse for at folk og naboer blir redde når sånne ting skjer i nærområdet, men vi har ingen opplysninger om at gjerningsmannen skal være farlig for andre, understreker Solem.

Folk og vitner som har sett noe eller kan sitte på opplysninger i saken, bes om å kontakte politiet gjennom politiets tipsside på nettet.

– Dette er en kjempealvorlig straffesak, og dersom det er noen som har opplysninger i saken eller vet noe om hvor gjerningsmannen oppholder seg, så ber vi dem om å ta kontakt med oss.

Solem sier til Budstikka at gjerningsmannen er etterlyst internasjonalt.

Mens jakten etter gjerningsmannen fortsetter, kommer politiet også med en oppfordring direkte til den siktede mannen om å selv melde seg for politiet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer