Mann siktet etter at AUF-er ble slått ned på åpen gate

En mann i 60-årene er pågrepet og siktet for volden mot en AUF-er utenfor Samfundet i Trondheim etter partilederdebatten torsdag kveld.

Publisert
Sist oppdatert

Det var AUF-medlem Mathias Solli (20) ble slått ned. Angrepsmannen skal ha ropt «Breivik hadde rett. Dere skal alle dø».

Nå er den mistenkte gjerningsmannen pågrepet, skriver Adresseavisen.

– Han ble pågrepet utenfor Vår frue kirke rundt klokka 19.30 i går kveld. Han har tilbrakt natten i arresten, sier politiadvokat Trygve Angen til Adresseavisen lørdag morgen.

Mannen, som er i 60-årene, ble løslatt lørdag morgen, men har fortsatt status som siktet.

– Etter vår vurdering er det ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier Angen.

Siktet for fire forhold

Mannen skal ifølge Adressa også ha forsøkt å slå mot en politibetjent i forbindelse med pågripelsen.

Mannen er mistenkt for fire forhold: Kroppskrenkelse og hensynsløs atferd koblet til volden utenfor Samfundet, brudd på besøksforbud og vold mot offentlig tjenestemann.

Ifølge Angen er mannen en kjenning av politiet, og han skal ha vært tydelig beruset da han ble pågrepet. Han har ikke avgitt forklaring, og politiet vet derfor ikke hvordan han stiller seg til siktelsen.

Fortsetter med vitneavhør

Det var flere vitner til hendelsen torsdag kveld, deriblant tidligere AUF-ledere i Trøndelag, Julie Indstad Hole og Håkon Einarsve. Vitneavhør blir sentralt i den videre etterforskningen, ifølge Angen.

Vitner har fortalt til flere medier at episoden startet da mannen hoiet og ropte på lang avstand før han kom bort til dem. Det endte med at Solli ble angrepet da han ba mannen om å gå.

Både Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (H) reagerte sterkt på det som skjedde.

Solberg understreket at det er uakseptabelt at folk blir utsatt for vold, hets og sjikane på grunn av sitt politiske ståsted, mens Støre påpekte at saken viser at ord og holdninger kan føre til handlinger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer