Mann reddet ut av jordskjelvruiner etter over elleve døgn

En mann er funnet i live og reddet ut av ruinene av en bygning i Hatay-provinsen i Tyrkia, over elleve døgn etter de kraftige jordskjelvene, melder Anadolu.

Redningsmannskaper leter fortsatt etter ofre i ruinene av sammenraste bygninger i Tyrkia, som her i Kahramanmaraş. Foto: AP / NTB
Redningsmannskaper leter fortsatt etter ofre i ruinene av sammenraste bygninger i Tyrkia, som her i Kahramanmaraş. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået ble mannen funnet i live etter å ha ligget 278 timer i ruinene, men tilstanden hans er ikke kjent.

Nærmere 44.000 mennesker er hittil bekreftet omkommet etter skjelvene som rammet Tyrkia og Syria 6. februar, 38.044 av dem i Tyrkia.

Mesteparten av søk- og redningsarbeidet er nå i ferd med å bli innstilt, ettersom det er lite håp om å finne mennesker i live i ruinene.

Enkelte nekter imidlertid å gi opp håpet, og sent torsdag kveld og natt til fredag ble en kvinne, to menn og en gutt funnet i live.

Den 29 år gamle tobarnsmoren Neslihan Kilic ble reddet ut fra en sammenrast bygning i Kahramanmaraş, og i Antakya ble en tolvåring funnet i live.

– Akkurat da alt håp var ute, så greide vi etter 260 timer å ta oss inn til Osman, forteller en talsmann for redningsmannskapene til nyhetsbyrået DHA.

En time senere ble to menn funnet i live i ruinene av et sykehus i Antakya. Den ene av dem, Mustafa Avci, greide ved hjelp av en mobiltelefon å få tak i broren sin og fortalte at han var i live i ruinene.

Hvor mange som fortsatt er savnet i ruinene etter skjelvene i Tyrkia og Syria, er ennå uklart.

(©NTB)

Mer om