Mann pågrepet og siktet etter ishockeydødsfall

En mann er pågrepet og siktet for uaktsomt drap vel to uker etter at ishockeyspiller Adam Johnson mistet livet da han ble truffet i halsen av en skøyte.

En mann er pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter dødsfallet til ishockeyspiller Adam Johnson (bildet). Foto: Andreas Hillergren, TT / NTB
En mann er pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter dødsfallet til ishockeyspiller Adam Johnson (bildet). Foto: Andreas Hillergren, TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

29-årige Johnson spilte for Nottingham Panthers i en klubbkamp mot Sheffield Steelers. Han ble truffet i halsen av en motspillers skøyteblad og falt om på isen. Han fikk raskt medisinsk tilsyn, men ble erklært død ved ankomst til sykehuset i Sheffield.

Obduksjonen slo fast at han døde av den stygge kuttskaden i halsen.

South Yorkshire-politiet melder at en mann ble pågrepet tirsdag, og at han fortsatt er i politiets varetekt.

Omfattende etterforskning

– Vi innledet etterforskning umiddelbart etter denne tragedien, og vi har gjort omfattende etterforskningsskritt for å pusle sammen hendelsene som førte til Adams død. Vi har snakket med eksperter på ulike felt og jobber tett med lokale myndigheter, sier kriminaloverbetjent Becs Horsfall i en uttalelse, ifølge Sky Sports.

– Adams død har sendt sjokkbølger gjennom både lokalsamfunnet og ishockeyverden. Vi vet at det ventes at vi håndterer etterforskningen med samme grad av profesjonalitet, rettferdighet og følsomhet som vanlig, og vi ber publikum fra å avstå fra spekulasjoner som kan påvirke prosessen.

Tidligere NHL-spiller

Johnson er fra Minnesota i USA. Han spilte 13 NHL-kamper for Pittsburgh Penguins fordelt på to sesonger, men var for det meste henvist til spill i farmerligaen AHL før han fortsatte karrieren i Europa med spill for Malmö i SHL, Augsburg i tysk og Nottingham i britisk eliteserie.

Etter dødsfallet har flere lands ligaer innført påbud om halsbeskyttelse for spillere. Norges ishockeyforbunds styre har gått inn for et slikt påbud også i Norge.

Den britiske eliteserien har ikke innført påbud om slik beskyttelse, men oppfordrer sterkt spillere og dommere til å brukte det.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer