Mann pågrepet i Tyrkia for drapet på Haitis president

En forretningsmann i Tyrkia er varetektsfengslet, mistenkt for medvirkning til drapet på Haitis president Jovenel Moïse i juli.

Publisert

Samir Handal ble pågrepet på Istanbuls flyplass og er varetektsfengslet i 40 dager i et fengsel i byen, ifølge Tyrkias statlige nyhetsbyrå Anadolu.

Han skal ha vært på vei fra USA til Jordan. Myndighetene i Haiti har bekreftet pågripelsen, og utenriksminister Claude Joseph har snakket med sin tyrkiske motpart om saken. Foreløpig er det ikke kjent om Haiti vil forsøke å få Handal utlevert.

Forretningsmannen var etterlyst internasjonalt. Det er ikke kjent hvilken rolle han kan ha spilt i attentatet 7. juli, men han har vært blant de mistenkte lenge.

Moïse ble skutt og drept i sitt eget hjem og kona ble alvorlig såret i et attentat natt til 7. juli. Mer enn 40 personer er blitt pågrepet for drapet hittil, deriblant 18 colombianske ekssoldater og flere haitiske politifolk.

Presidentdrapet forverret den politiske ustabiliteten i landet, som også sliter med mye gjengrelatert vold og stor drivstoffmangel. På toppen av det hele ble Haiti rammet av et stort jordskjelv i august, der mer enn 2.200 mennesker døde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer