Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff

En mann i 20-årene er pågrepet for en to år gammel overfallsvoldtekt i Trondheim etter at en ny DNA-prøve av ham matchet DNA på den fornærmede kvinnens kropp.

Publisert

Venninnen til den fornærmede varslet politiet om overfallsvoldtekten i Østbyen i Trondheim midt i november 2017.

Kvinnen i 20-årene forklarte at to menn forgrep seg på henne da hun var på vei hjem fra byen, ifølge Adresseavisen. Voldtektsmottaket sikret spor, og etterforskerne satte igjen med DNA fra en inntil nå ukjent mann funnet på kvinnens kropp.

– Vi fikk DNA-treff på den siktede i forbindelse med at det var tatt DNA-prøve av ham i en annen etterforskning i Trøndelag politidistrikt, forklarer politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.

Det var Kripos som varslet politiet om dette, noe som medførte at han torsdag ble pågrepet og siktet for medvirkning til overfallsvoldtekten. Fredag ble han varetektsfengslet i én uke.

Etter at siktelsen ble kjent for ham forklarte mannen at han trengte noen dager før han kunne komme tilbake til politiet med mer informasjon. Han hevder han aldri har sett kvinnen før, og nekter ifølge forsvarer Kolbjørn Lium straffskyld.

Ifølge Adresseavisen jakter politiet også en annen mann som skal ha medvirket til voldtekten.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer