Mann pågrepet for drap i Lørenskog

En litauisk mann i slutten av 50-årene ble natt til søndag funnet død i en bolig i Lørenskog. En mann er pågrepet i saken, siktet for drap.

Politiet har sperret av boligen i Lørenskog der en mann i slutten av 50-årene angivelig skal ha blitt drept natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB
Politiet har sperret av boligen i Lørenskog der en mann i slutten av 50-årene angivelig skal ha blitt drept natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Politiet mottok natt til søndag en melding om at en mann angivelig var utsatt for en alvorlig voldshendelse i den aktuelle boligen.

Få minutter senere fikk politiet melding om at mannen var død.

– Det er startet full etterforskning, og det er gjennomført innledende avhør av involverte og vitner, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB.

Skarpeid er svært ordknapp og ønsker ikke å si mye om omstendighetene rundt det antatte drapet eller hvordan drapsetterforskningen forløper seg.

Har snakket med drapssiktede

Politiet har gjennomført en innledende samtale med den antatte gjerningsmannen, som ennå ikke har fått oppnevnt forsvarer i saken, ifølge Skarpeid.

Det er derfor også ukjent hvordan den siktede mannen stiller seg til drapssiktelsen.

– På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å si noe mer i saken av hensyn til etterforskningen. Vi vil komme tilbake med mer senere, sier politiadvokaten.

Bolig sperret av

Hendelsen skjedde en gang mellom midnatt og klokken 1 natt til søndag, opplyser Øst politidistrikt til NRK. Den aktuelle boligen, som ligger ikke langt unna Akershus universitetssykehus, er sperret av med politibånd.

Men det var ingen aktivitet på stedet søndag formiddag.

Ingen omstendigheter er foreløpig kjent rundt pågripelsen av den antatte gjerningsmannen, og det er heller ikke kjent om det er en relasjon mellom de to mennene.

Saken blir nå etterforsket både teknisk og taktisk, ifølge politiet, som opplyser at den avdøde mannen vil bli obdusert på mandag eller tidlig i neste uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer