James Shaw

Mann pågrepet for angrep mot klimastatsråd på New Zealand

En 47 år gammel mann er pågrepet for å ha angrepet De grønnes partileder på New Zealand idet statsråden gikk til fots på vei til jobb.

JAMES SHAW: AP Photo/Nick Perry.
JAMES SHAW: AP Photo/Nick Perry. Vis mer
Publisert

46 år gamle James Shaw, den ene av De grønnes to partiledere, er klimaendringsminister i regjeringen. Han var på vei til jobb til fots torsdag morgen da han ble angrepet ved den botaniske hagen i hovedstaden Wellington.

Hans pressesekretær Peter Stevens sier statsråden ble angrepet bakfra og deretter slått flere ganger. Han skal ha pådratt seg et blått øye, blødende nese og sår i ansiktet.

Ambulansepersonell ankom stedet, og han ble deretter sendt til et sykehus i Wellington for oppfølging.

– Jeg har vært i kontakt med James og han har det greit etter morgenens uprovoserte angrep, sier partiets andre leder Marama Davidson.

David Parker, en annen statsråd i regjeringen, sier til mediehuset Stuff at angriperen «ropte ting om FN».

– Vi har et samfunn på New Zealand der politikerne er tilgjengelige, og det er noe vi bør være stolt av. Vi er, tross alt, her for å tjene folket. Men dagens hendelse viser at vi ikke kan ta det for gitt, sier statsminister Jacinda Ardern.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer