<strong>JAMES SHAW:</strong> AP Photo/Nick Perry.
JAMES SHAW: AP Photo/Nick Perry. Vis mer

James Shaw

Mann pågrepet for angrep mot klimastatsråd på New Zealand

En 47 år gammel mann er pågrepet for å ha angrepet De grønnes partileder på New Zealand idet statsråden gikk til fots på vei til jobb.

Publisert

46 år gamle James Shaw, den ene av De grønnes to partiledere, er klimaendringsminister i regjeringen. Han var på vei til jobb til fots torsdag morgen da han ble angrepet ved den botaniske hagen i hovedstaden Wellington.

Hans pressesekretær Peter Stevens sier statsråden ble angrepet bakfra og deretter slått flere ganger. Han skal ha pådratt seg et blått øye, blødende nese og sår i ansiktet.

Ambulansepersonell ankom stedet, og han ble deretter sendt til et sykehus i Wellington for oppfølging.

– Jeg har vært i kontakt med James og han har det greit etter morgenens uprovoserte angrep, sier partiets andre leder Marama Davidson.

David Parker, en annen statsråd i regjeringen, sier til mediehuset Stuff at angriperen «ropte ting om FN».

– Vi har et samfunn på New Zealand der politikerne er tilgjengelige, og det er noe vi bør være stolt av. Vi er, tross alt, her for å tjene folket. Men dagens hendelse viser at vi ikke kan ta det for gitt, sier statsminister Jacinda Ardern.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer