Mann pågrepet etter funn av uran på Heathrow

En mann i 60-årene er arrestert, mistenkt for brudd på britisk terrorlov. Pågripelsen skjer etter at spor av uran er funnet i en pakke på flyplassen Heathrow.

En mann i 60-årene ble pågrepet med små mengder av det radioaktive stoffet uran på Heathrow i London søndag. Foto: NTB
En mann i 60-årene ble pågrepet med små mengder av det radioaktive stoffet uran på Heathrow i London søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Små mengder av det radioaktive stoffet ble funnet i en forsendelse med skrapmetall 29. desember av britiske grensevakter. Ifølge avisa The Sun var forsendelsen på vei fra Pakistan og skulle til iranere i Storbritannia.

Politiet i Cheshire anholdt mannen i 60-årene lørdag, i henhold til terrorlovens paragraf ni. Den omhandler produksjon og besittelse av radioaktive enheter. Han er løslatt mot kausjon fram til april.

Basert på det som er kommet fram til nå, skal uranfunnet og pågripelsen ikke være knyttet til noen direkte trussel mot offentligheten.

– Uansett jobber etterforskere videre med sine undersøkelser for å sikre at dette definitivt medfører riktighet, sier Richard Smith, som leder antiterrorseksjonen i Metropolitan Police.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer