Dykkerulykke i Rogaland

Mann omkom i dykkerulykke i Rogaland

En dykker i 50-årene omkom i en ulykke ved Oksafoden skjær vest for Tananger i Rogaland.

Publisert

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.50 lørdag ettermiddag.

Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen opplyser til NTB at mannen i 50-årene, som er fra distriktet, var i et følge på tre personer. Det er ikke klart hva som var årsaken til ulykken.

– Politiet har gjennomført samtaler og avhør med de to andre i dykkerfølget. Politiet har også kontroll på drakt, dykkercomputer og logg for videre undersøkelser, sier Fenne-Jensen.

Etter ulykken ble mannen først tatt om bord i en båt på stedet, og deretter på land hvor personell fra luftambulansen overtok. Vedkommende ble så fløyet til Stavanger universitetssjukehus.

Ved 16-tiden meldte Sørvest politidistrikt at tilstanden til dykkeren var uavklart, før de ved 17-tiden opplyste at mannen var bekreftet død.

Pårørende er varslet, og det vil bli gjort en rettsmedisinsk obduksjon av dykkeren.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.