Mann omkom etter kanovelt i Øyangen

En mann døde søndag kveld etter at en kano veltet i Øyangen øst for Hønefoss. En kvinne som også var om bord i kanoen, kom fra det uten fysiske skader.

Mann omkom etter kanovelt i Øyangen
Publisert
Sist oppdatert

Politiet opplyste om hendelsen like etter 17.30 søndag ettermiddag. Det ble igangsatt livreddende arbeid på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Like etter klokken 19 ble mannen erklært død, og mannens pårørende er varslet.

En kvinne var sammen med mannen i kanoen, opplyser politiet. Hun klarte å svømme i land på en øy. Hun blir ivaretatt av helsepersonell. Kvinnen er den nå avdøde mannens samboer, ifølge politiet.

– Det vi vet, er at to personer var ute og padlet, og så har kanoen kantret. Det er forklaringen vi har fått, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt til NTB.

Deretter skal begge ha svømt mot land, før mannen snudde og svømte ut igjen mot kanoen. Politiet fikk kontakt med kvinnen nærmere to timer etter at meldingen om kanovelten kom inn.

Det var ingen vitner til stede og politiet har så langt ikke fått inn noen tips i saken. Politiet ber om at eventuelle vitner i området tar kontakt med politiet på telefon 02800.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer