Mann med grisehjerte død etter seks uker

Den andre personen i verden som fikk transplantert inn et grisehjerte, er død, seks uker etter operasjonen, sier amerikanske leger.

Lawrence Faucette, her sammen med sin kone Ann, i september, før han fikk operert inn grisehjertet. Foto: Mark Teske / University of Maryland School of Medicine / AP / NTB
Lawrence Faucette, her sammen med sin kone Ann, i september, før han fikk operert inn grisehjertet. Foto: Mark Teske / University of Maryland School of Medicine / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

58 år gamle Lawrence Faucette var døende av hjertesvikt. På grunn av andre helseproblemer var han ikke aktuell som mottaker av et vanlig hjerte. I stedet fikk han operert inn et genetisk modifisert grisehjerte 20. september.

Den første måneden så alt ut til å gå fint, men de siste dagene begynte man å se tegn på at grisehjertet var i ferd med å bli avvist. Mandag døde Faucette.

Hans kone Ann sier i en uttalelse via sykehuset han var innlagt på i delstaten Maryland at «han visste at han hadde lite tid igjen blant oss og at dette var hans siste sjanse til å gjøre noe for andre. Han hadde aldri trodd at han kunne overleve så lenge som han gjorde».

– Herr Faucettes siste ønske var at vi skulle sikre oss mest mulig læring ut av denne erfaringen, sier kirurgen Bartley Griffith, som ledet transplantasjonen ved University of Maryland Medical Center.

Leger ved det samme sykehuset gjennomførte i fjor verdens første transplantasjon av et genmodifisert grisehjerte. Denne pasienten, 57 år gamle David Bennett, døde etter to måneder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer