Saluttulykke i Mysen

Mann måtte amputere armen etter saluttulykke i Mysen

Mannen i 50-årene som 17. mai fikk armen delvis revet av i en saluttulykke i Mysen, måtte amputere armen fra albuen og ned.

Nødetatene rykket ut til Mysen etter melding om et uhell i forbindelse med avfyring av 17. mai-salutt. To personer ble skadd. Den ene måtte amputere halve armen. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Nødetatene rykket ut til Mysen etter melding om et uhell i forbindelse med avfyring av 17. mai-salutt. To personer ble skadd. Den ene måtte amputere halve armen. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det opplyser ordfører Erik Unaas i Eidsberg kommune til VG.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 12.03 fredag. Ulykken skjedde i forbindelse med saluttering på Høytorp fort i Mysen da en ladning gikk av under selve ladingen av kanonen. Mannen ble sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse, og ble operert fredag ettermiddag.

– Hvor lenge sykehusoppholdet blir, vet vi ikke enda. Det går etter forholdene bra med familien. Ting kunne gått betydelig verre, og de føler det har gått bedre enn forventet, sier Unaas.

En mann i 20-årene ble også skadd i ulykken og ble kjørt til sykehuset i Østfold med overfladiske splintskader.

Høytorp fort er Norges største innenlandsfestning, og ble bygget i perioden 1912 til 1918. Det salutteres med 21 skudd med kanoner fra fortet 17. mai. Det er Foreningen for Høytorp fort som står for salutteringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer