Mann må i fengsel etter firmafest – truet med pistol etter å ha blitt kastet ut

En mann i 20-årene er i Buskerud tingrett dømt til 28 dagers fengsel for å ha truet tilfeldige personer med pistol etter at han ble kastet ut av en firmafest.

Foto: Alf Simensen / NTB
Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg husker ikke hvor mye, men det var mange glass, forklarte mannen i tingretten forrige uke, skriver Drammens Tidende.

Lørdag 3. september i fjor var mannen på firmafest. Der ble det mye alkohol. Ifølge kona som var med på festen, ble de bedt om å forlate lokalet. Paret dro da til et pensjonat hvor de skulle overnatte, men mannen ville tilbake til festen. Han hentet en gasspistol i bilen, og gikk av gårde mot festlokalet.

Mannen i 20-årene ble pågrepet ved Hokksund stasjon. Han var da i bar overkropp og barbeint. I nærheten fant politihunder en gasspistol og et tomt magasin. Vedkommende ble pågrepet og tiltalt for trusler med skytevåpen. Ifølge tiltalen truet han fire biler som det satt seks personer i.

Han forklarte at han husker lite fra maten ble servert til han våknet opp i politibilen. Selv om han ikke husket noe, innrømmet mannen straffskyld. Han tror på det vitnene forteller.

Retten dømmer ham til 28 dagers fengsel. Han får strafferabatt for tilståelse.

Mannens forsvarer, advokat Bjørn Stormyr, har ennå ikke diskutert dommen med sin klient. Han vet derfor ikke om han vil anke den.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer