15 år gammel voldtektssak i retten

Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak

En mann i 50-årene møter denne uken i retten tiltalt for en voldtekt i Os som skal ha funnet sted i 2004. Mandag erkjente han delvis skyld.

En mann i 50-årene erkjenner delvis skyld i en voldtektssak fra 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En mann i 50-årene erkjenner delvis skyld i en voldtektssak fra 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Han erkjenner straffskyld for voldtekt, men er ikke enig i grunnlaget slik det er beskrevet i tiltalebeslutningen, sier hans forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad, ifølge Bergens Tidende.

Mannen bestrider at han utførte vold eller overfallsvoldtekt, men sier i stedet at kvinnen var ute av stand til å motsette seg handlingen grunnet beruselse. Tidligere har han nektet straffskyld.

Kvinnen selv sier at mannen overfalt henne, dro henne inn i skogen og voldtok henne. Etter voldtekten skal han ha løftet en stein over hodet til kvinnen, før kvinnen kom seg fri.

Mannen ble pågrepet i desember i fjor, da hans DNA fra en fersk etterforskning kunne kobles til voldtektssaken fra 2004.

Kvinnen sier at hendelsen førte til at hun ikke fikk fullført studiene, i tillegg til at den har vært psykisk belastende. Gjennom bistandsadvokaten vil hun fremme et erstatningskrav på 1,6 millioner kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer