En mann i 50-årene erkjenner delvis skyld i en voldtektssak fra 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En mann i 50-årene erkjenner delvis skyld i en voldtektssak fra 2004. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

15 år gammel voldtektssak i retten

Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak

En mann i 50-årene møter denne uken i retten tiltalt for en voldtekt i Os som skal ha funnet sted i 2004. Mandag erkjente han delvis skyld.

Publisert

– Han erkjenner straffskyld for voldtekt, men er ikke enig i grunnlaget slik det er beskrevet i tiltalebeslutningen, sier hans forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad, ifølge Bergens Tidende.

Mannen bestrider at han utførte vold eller overfallsvoldtekt, men sier i stedet at kvinnen var ute av stand til å motsette seg handlingen grunnet beruselse. Tidligere har han nektet straffskyld.

Kvinnen selv sier at mannen overfalt henne, dro henne inn i skogen og voldtok henne. Etter voldtekten skal han ha løftet en stein over hodet til kvinnen, før kvinnen kom seg fri.

Mannen ble pågrepet i desember i fjor, da hans DNA fra en fersk etterforskning kunne kobles til voldtektssaken fra 2004.

Kvinnen sier at hendelsen førte til at hun ikke fikk fullført studiene, i tillegg til at den har vært psykisk belastende. Gjennom bistandsadvokaten vil hun fremme et erstatningskrav på 1,6 millioner kroner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.