Mann pågrepet

Mann i Bergen ba om å få bli varetektsfengslet etter falsk nødmelding

En 24 år gammel mann i Bergen som er siktet for brannstiftelse og falsk nødmelding, tok onsdag kontakt med politiet og ba om å bli varetektsfengslet.

Publisert

Samme dag ble mannen pågrepet, og torsdag blir han fremstilt for fengsling i Bergen tingrett, skriver Bergensavisen. Politiet mente 24-åringens egenbegjæring om fengsling var godt begrunnet. I første omgang vil det bli bedt om fire ukers varetektsfengsling.

– Det er ikke så ofte folk selv kommer til politiet og ber om å bli fengslet. Jeg har aldri opplevd det før, sier politifullmektig Elisabeth Morstøl i Vest politidistrikt til avisa.

Natt til søndag utløste 24-åringen en stor redningsaksjon i Sandviken. Etter at han selv ble plukket opp fra sjøen, sa mannen at det var flere personer i sjøen. Det stemte ikke, og da søket ble avsluttet ble mannen siktet for å ha meldt inn falsk hendelse.

Mannen er også siktet for å brannstiftelse etter en brann på Laksevåg i november 2018.

Torsdag skal mannen, som tidligere ikke er domfelt, avhøres nærmere om redningsaksjonen han utløste i helgen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.