Mann i 80-årene innrømmer drap på kona i Moss

Mannen i 80-årene som tirsdag kveld ringte politiet og erkjente drapet på en kvinne på Jeløy i Moss, var kvinnens ektemann, bekrefter Øst politidistrikt.

Politiets krimteknikere undersøker leiligheten på Glassverket i Moss der en kvinne ble drept tirsdag kveld. Avdødes ektemann har erkjent drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Politiets krimteknikere undersøker leiligheten på Glassverket i Moss der en kvinne ble drept tirsdag kveld. Avdødes ektemann har erkjent drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Den siktede og den avdøde er henholdsvis mann og kone, sier politiadvokat Anders Svarholt til NTB.

Han bekrefter opplysningene Moss Avis brakte onsdag morgen, om at avdøde var i 70-årene, mens den drapssiktede mannen er i 80-årene. De er begge norske statsborgere.

– Vi har ikke fått avhørt ham ennå, og det er derfor svært lite jeg kan kommentere på så tidlig i etterforskningen. Blant annet er motivet for handlingen gjenstand for etterforskning, sier Svarholt.

Har sikret drapsvåpen

Politiet rykket tirsdag kveld ut til en leilighet på Glassverket på Jeløy i Moss etter å ha fått melding fra den antatte gjerningsmannen om at han hadde drept kona si. Kvinnen ble funnet død i den aktuelle leiligheten, og mannen ble pågrepet på stedet, uten dramatikk.

– Vi er ganske sikre på at vi har sikret drapsvåpenet, sier Svarholt.

Han vil så langt ikke kommentere hva slags våpen det er snakk om eller hvordan drapet ble begått, men opplyser at det muligens vil bli gitt mer informasjon om saken senere onsdag.

Fengslingsmøte onsdag

Moss Avis har snakket med mannens forsvarer, som så langt har få kommentarer til saken. Hun har ikke besvart NTBs henvendelser. Det er ikke kjent hvorvidt mannen erkjenner straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer