Norsk Medisinaldepot ønsker ikke å kommentere akuttinnleggelsen av en pasient som ikke fikk medisinene han var avhengig av. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Norsk Medisinaldepot ønsker ikke å kommentere akuttinnleggelsen av en pasient som ikke fikk medisinene han var avhengig av. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Mann i 80-årene innlagt etter mangel på multidosemedisin

En mann med hjertesvikt og kols fikk store pustevansker og ble akutt innlagt natt til torsdag. Det manglet medisin i multidosen hans fra Norsk Medisinaldepot.

Publisert

– Vi må få orden på problemer med legemiddelleveransene, og det haster. Situasjonen er potensielt livstruende, sier mannens lege, Kåre Reiten, til Rogalands Avis.

Reiten er spesialist i allmennmedisin og leder kommunalstyret for levekår (H). Han fikk beskjed natt til torsdag om at pasienten hans var på Stavanger universitetssjukehus. Den eldre mannen har brukt ganske mange og ulike typer medisiner, hvorav én er uteblitt, og han skal ha blitt tungpustet.

– Legevakten har gitt meg beskjed om at innleggelsen på akuttavdelingen skyldes at pasienten ikke har fått sine faste, vanndrivende medikamenter. Situasjonen har vært svært alvorlig, sier Reiten.

Pasienten skal ha vært uten medisinen i en uke uten at det har blitt gitt beskjed til legen hans om mangelen.

Strategidirektør Miriam Skåland i Norsk Medisinaldepot (NMD) avstår fra å gi tilsvar i saken.

Stavanger kommune fungerer som sekretariat for seg og 71 andre kommuner som NMD leverer multidosemedisiner til.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.