Mann i 50-årene siktet for grov vold etter dødsfall i Tana

En kvinne i 50-årene ble onsdag funnet død i sitt hjem i Tana. En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for grov vold med døden til følge.

En kvinne ble onsdag funnet død i sitt hjem i Tana. Foto: Skjermdump
En kvinne ble onsdag funnet død i sitt hjem i Tana. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen og kan derfor ikke gå ut med detaljer rundt dødsfallet eller hva som er grunnlaget for siktelsen. Siktede har forklart seg til politiet om hendelsen, sier avsnittsleder Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge politiet er det uklart hvordan kvinnen døde. Det er omstendigheter på åstedet som gjorde at politiet besluttet å pågripe en mann i 50-årene og sikte ham for grov vold med den følge at hun døde. Det er en relasjon mellom den avdøde og den siktede, opplyser politiet.

– Vi jobber med å danne et bilde av hva som har skjedd med kvinnen, og etterforsker bredt for å avklare om dødsfallet skyldes en kriminell handling eller har en naturlig forklaring. Derfor er vi tilbakeholdne med opplysninger så tidlig i etterforskningen, sier Pettersen.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling fredag morgen. Retten besluttet at han skal fengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

– Siktede erkjenner ikke straffskyld og har anket fengslingskjennelsen. Han har avgitt forklaring for retten og politiet, opplyser mannens forsvarer, advokat Hans Arne Nysæter, til NTB.

Nysæther har ingen øvrige kommentarer til saken.

Pettersen opplyser at det er besluttet at kvinnen skal obduseres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer