Frostating lagmannsrett i Trondheim. Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB scanpix
Frostating lagmannsrett i Trondheim. Illustrasjonsfoto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Mann i 50-årene dømt til ti års forvaring for grove overgrep mot barn

En mann i 50-årene fra Trøndelag er i lagmannsretten dømt til ti års forvaring for overgrep mot barn og for besittelse av 1,8 millioner overgrepsbilder.

Publisert

Dommen ble avsagt i Frostating lagmannsrett i forrige uke.

Ved en rekke anledninger mellom 2016 til 2018 forgrep han seg seksuelt på en gutt som da var i alderen ni til elleve år. Mannen lovet også gutten arv i et forsøk på å lokke ham med på seksuell omgang, ifølge dommen.

Mannen er også dømt for å med hensikt ha skaffet seg tilgang til fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn. Ifølge dommen er det snakk om 1,8 millioner unike bilder og 2.696 unike filmer som viser seksuelle overgrep eller som seksualiserer barn.

I tillegg må han betale 225.000 kroner i oppreisning til offeret.

Mannen, som har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 4. januar i fjor, er tidligere dømt til fem års forvaring for å ha oppbevart overgrepsmateriale og for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.