Mann i 50-årene dømt for å ha voldtatt samboeren da hun besøkte ham i fengselet

En mann i 50-årene er dømt til ti års forvaring for en rekke voldtekter, og for å ha mishandlet sin daværende samboer og deres sønn.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Denne dommen blir selvsagt anket. Tiltalte blir dømt i kraft av hvem han er, og ikke ut fra hva bevisene i saken viser at han har gjort, sier tiltaltes forsvarer, advokat Brynjar Meling, til Aftenbladet.

Mannen var tiltalt for grov voldtekt og for å ha grovt mishandlet både sin tidligere samboer og sønn. I Haugaland og Sunnhordland tingrett blir han dømt for alt.

Retten finner det bevis at han skal ha voldtatt sin tidligere samboer så å si ukentlig, og skal også ha voldtatt henne da hun besøkte ham i fengsel.

Retten kommer til at mannen må dømmes til ti års forvaring med en minstetid på seks år og åtte måneder. Han dømmes i tillegg til å betale 500.000 kroner i oppreisingserstatning til sin tidligere samboer, og 300.000 til sin sønn.

Mannen nekter straffskyld. Han mener seg tidligere utsatt for et komplott fra politiet og en arbeidsgiver, skriver Haugesunds Avis.

Han er tidligere dømt for overgrep mot åtte kvinner i 2011. Størstedelen av denne dommen sonet 50-åringen i sitt hjemland. Han er varig utvist fra Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer