Mann i 40-årene siktet for å ha drept kvinne i Sandefjord

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum.

Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.
Kvinnen i 30-årene ble funnet død i en leilighet i et boligområde litt utenfor Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siktede var ikke på åstedet da politiet ankom stedet, men ble pågrepet uten dramatikk litt før klokken 17 søndag ettermiddag.

– Han ble pågrepet i Sandefjord, opplyser politiadvokat An Eline Rimstad Johansen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen. Mannen skal avhøres i løpet av kvelden.

Avhører vitner

Johansen opplyser at det var vitner som varslet politiet om den døde kvinnen, og at flere vitner er i avhør søndag kveld. Politiet ble varslet i 15.20-tiden. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum.

– Vi er i gang med en større taktisk og teknisk etterforskning, med blant annet vitneavhør, sier politiadvokaten.

Politiet jobber også med å kartlegge bevegelsene til kvinnen og den pågrepne i timene før hun ble funnet.

Johansen kan ikke si noe om hvem som bodde i leiligheten der kvinnen ble funnet.

– Hvem som har hatt fast tilhold der, vil etterforskningen gi svar på, sier Johansen.

– Utelukker ingenting

Politiadvokaten sier politiet søndag kveld ikke har informasjon som tyder på at det har vært flere gjerningspersoner.

– Vi utelukker ingenting, men nå har vi ingen indikasjoner på det. Men vi er helt i startfasen av en meget alvorlig sak, så vi holder alle muligheter åpne, sier hun.

Det er ennå ikke besluttet om, og i så fall når, den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politiet. Mannens forsvarer, advokat Jonny Sveen, sa til NTB i 19-tiden at han ennå ikke har snakket med den siktede.

– Jeg kan ikke si annet enn at han er siktet for drap, og at jeg er oppnevnt som forsvarer etter hans ønske. Planen er å snakke med ham i løpet av kvelden, sier Sveen.

(NTB).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer