Mann i 40-årene dømt til tolv års fengsel for drap med stekegaffel

En mann i 40-årene er i Oslo tingrett dømt til tolv års fengsel for drapet på en annen mann under en krangel i Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo i 2021.

En mann er dømt for drapet på Anker Apartment i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB
En mann er dømt for drapet på Anker Apartment i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drapet fant sted natt til 24. november 2021. Mannen i 40-årene stakk ifølge dommen en stekegaffel gjennom en pulsåre på fornærmede og inn i mannens høyre lunge.

Fornærmede ble funnet kritisk skadd i inngangspartiet til hybelblokka Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Han døde senere av skadene på sykehus. Den tiltalte mannen ble pågrepet kvelden etterpå hjemme hos seg selv.

Krangel om kokain

Da saken gikk i Oslo tingrett 28. mars, forklarte mannen at foranledningen for drapet var at den fornærmede beskyldte ham for å ha stjålet kokain eller penger, noe tiltalte nektet for.

Ukrainske minefelt skaper problemer for russiske styrker - her viser russerne fram «løsningen». - Ren propaganda, mener pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug. Reporter: Edward Stenlund. Video: Telegram / Det russiske forsvaret Vis mer

Han tok med seg en brødkniv og en stekegaffel da han skulle møte fornærmede på Anker Apartment for å ordne opp. Da de to møttes, oppsto det raskt en krangel mellom dem, som endte med at han stakk fornærmede med stekegaffelen.

I retten nektet tiltalte straffskyld, selv om retten oppfatter at han har erkjent at det var bruken av stekegaffelen som førte til skaden fornærmede døde av.

Tiltalte har selv forklart at han mener han var i en situasjon hvor han forsvarte seg mot angrep fra fornærmede, og at han uansett ikke mente å drepe.

Ikke planlagt

Retten mener at tiltalte hadde andre handlingsalternativer, og viser til at fornærmede uansett ikke var bevæpnet.

De mener likevel at drapet ikke var planlagt, selv om tiltalte tok med seg våpen før han dro for å møte fornærmede.

De kom derfor til en dom på tolv års fengsel, samt 280.000 kroner i oppreisning til hver av de seks etterlatte.

(NTB)

Mer om