Mann i 30-årene siktet for drap i Sarpsborg

Politiet har siktet en mann i 30-årene for drapet på mannen som ble funnet død i Sarpsborg 23. september.

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-årene for drap på en mann som ble funnet død i Sarpsborg 23. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-årene for drap på en mann som ble funnet død i Sarpsborg 23. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Den siktede er fra Sarpsborg-området og var bekjent av den drepte mannen i 50-årene.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner ikke straffskyld, skriver politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett senere lørdag. Han har samtykket til fengsling.

Han ble pågrepet etter at politiet fredag kveld og natt til lørdag gjennomførte flere etterforskningsskritt. Det er gjennomført et kort politiavhør, og nye avhør er planlagt mot slutten av neste uke.

Han har fått utnevnt advokat Kristin Morch som forsvarer.

Den avdøde ble onsdag denne uka funnet av politiet i leiligheten sin i sentrum av Sarpsborg. Politiet ble varslet av en person som har en relasjon til avdøde.

– Da politiet kom til leiligheten, var det helt opplagt at avdøde hadde vært død en stund, da mener jeg flere dager, sa Svarholt til NTB fredag.

Den rettsmedisinske rapporten som vil konkludere med et nøyaktig tidspunkt for drapet, er ventet i løpet av neste uke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer