Mann i 20-årene siktet for drapsforsøk på Brynseng – knyttes til kriminelt miljø

Mannen som er pågrepet etter skytingen på Brynseng T-banestasjon i Oslo mandag kveld, er siktet for drapsforsøk. Politiet knytter saken til et kriminelt miljø.

Politi og ambulansepersonell ved Brynseng T-banestasjon i Oslo, der en person ble skutt mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Politi og ambulansepersonell ved Brynseng T-banestasjon i Oslo, der en person ble skutt mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi pågrep i natt en mann i 20-årene i en leilighet i Oslo. Han er kjent for politiet fra tidligere, og vi knytter saken til et kriminelt miljø som politiet er godt kjent med, sier Grete Lien Metlid, leder felles enhet for etterretning og etterforskning, på en pressekonferanse tirsdag.

Mannen er siktet for drapsforsøk.

Den var rundt klokken 20.30 mandag kveld at politiet rykket ut med store styrker etter melding om skudd ved Brynseng stasjon.

– Politiet var raskt på stedet, og der finner vi en mann i 20-årene med skuddskader. Det ble umiddelbart iverksatt livreddende førstehjelp, og han er nå utenfor livsfare, sier Metlid.

Hun sier at det er en relasjon mellom offer og siktede, men hun vil ikke gå nærmere inn på relasjonen.

Den siktede mannen har foreløpig ikke forklart seg for politiet. Mannen skal først møte sin forsvarer, og politiet ønsker å få til et avhør etter dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer