Bombetrussel mot Jessheim storsenter

Mann i 20-årene siktet for bombetrussel mot butikk på Jessheim Storsenter

Jessheim Storsenter ble mandag formiddag evakuert etter en bombetrussel mot en butikk. En mann i 20-årene fra Øst-Europa er siktet.

Jessheim Storsenter ble mandag evakuert etter en bombetrussel. En mann er pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Jessheim Storsenter ble mandag evakuert etter en bombetrussel. En mann er pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 14 var politiets bombegruppe ferdig på stedet, og opphevet evakueringen av senteret. Bombegruppen fant ikke spor av sprengstoff i mannens veske eller sekk.

Operasjonsleder Ronny Åstein sier til NTB at mannen fremsatte trusselen mot en konkret butikk.

– Mannen var inne i butikken og leverte en lapp med et krav om en pengesum til betjeningen. Han truet med at han hadde en bombe i sekken, om han ikke fikk utlevert beløpet, sier Åstein.

Operasjonslederen ønsker ikke å fortelle hvilken butikk som ble utsatt for bombetrusselen, men forsikrer om at betjeningen blir fulgt opp av helsevesenet.

Mannens motiv for bombetrusselen er ikke kjent. Politiet opplyste mandag formiddag at de var i gang med avhør av både siktede og vitner.

Politiet fikk melding om trusselen klokken 11.22. Det var vekterne ved senteret som tok kontakt med politiet.

Jessheim Storsenter ligger midt i Jessheim. Senteret har over 150 butikker og serveringssteder, ifølge senterets nettsider. Romerikes Blad melder at minst åtte politibiler og flere ambulanser og brannvesen rykket til stedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer