En mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i sju måneder for en rekke grove trusler og truende atferd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i sju måneder for en rekke grove trusler og truende atferd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Mann i 20-årene dømt til fengsel for en rekke grove trusler

En mann i 20-årene er i Bergen tingrett dømt til sju måneders fengsel blant annet for å ha befølt en nabokvinne som forsøkte å hjelpe mannens pytonslange.

Publisert

Kvinnen har forklart at hun hørte skriking og dunking i oppgangen. Hun fant den tiltalte med en pytonslange som han «kastet rundt seg», ifølge Bergens Tidende.

«Slangen ble illsint og bet tiltalte», står det i dommen.

Kvinnen skal ha tatt slangen og gått inn i mannens leilighet for å legge den tilbake i akvariet. Ifølge tiltalen blottet mannen seg da for kvinnen, begynte å beføle henne og forsøkte å dra henne ned på gulvet. Hendelsen skjedde sommeren 2018.

Mannen er dømt for en rekke grove trusler, truende atferd og plagsom oppførsel.

Han erkjente straffskyld i de fleste forholdene, men har forklart at han ikke husker alt som har skjedd. Han nektet for å ha blottet seg for nabokvinnen og for å ha befølt henne, men ble ikke trodd av retten.

Mannen ble også dømt blant annet for en lang rekke alvorlige trusler mot flere politibetjenter. Han truet blant annet med å voldta en politikvinne, drepe flere betjenter og «ta» barna deres. Han sparket også en betjent i hodet.

Hendelsene skal ha funnet sted mellom 2017 og 2019.

I januar i år oppførte mannen seg truende på en McDonalds på Lagunen kjøpesenter i Bergen. Han gjorde blant annet nazihilsen i restauranten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.