Mann henrettet i Japan etter massedrap i 2008

Japanske myndigheter henrettet tirsdag en mann som i 2008 drepte sju tilfeldige personer med kniv i Tokyo.

Japans justisminister Yoshihisa Furukawa opplyste tirsdag at drapsdømte Tomohiro Kato var blitt hengt i fengselet i Tokyo. Foto: Kyodo News / AP / NTB
Japans justisminister Yoshihisa Furukawa opplyste tirsdag at drapsdømte Tomohiro Kato var blitt hengt i fengselet i Tokyo. Foto: Kyodo News / AP / NTB Vis mer
Publisert

Japans justisminister Yoshihisa Furukawa opplyste tirsdag at drapsdømte Tomohiro Kato var blitt hengt i fengselet i Tokyo.

Kato ble dømt til døden etter at han i 2008 først kjørte rett inn i en menneskemengde i bydelen Akihabara i Tokyo og siden hoppet ut av kjøretøyet og knivstakk en rekke tilfeldige ofre, hvorav sju døde.

Han ble arrestert på stedet og hadde ifølge politiet også lagt ut meldinger i sosiale medier mens han kjørte mot bydelen.

Kato ble dømt til døden i 2011, en dom som senere ble opprettholdt av landets høyesterett i 2015. Henrettelsen tirsdag er den første i Japan i år og den første siden tre menn ble hengt i desember i fjor.

Til tross for internasjonal kritikk er det bred støtte for dødsstraff internt i Japan. Henrettelser skjer ved henging, vanligvis etter lang soningstid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer