Mann funnet død - pågrepet mann bekrefter at han kjørte på strekningen

En vogntogsjåfør bekrefter at han kjørte på fylkesvei 57 ved Lindås i Alver kommune, der en mann ble funnet livløs natt til lørdag. Han er siktet i saken.

Publisert

– Han har ikke registrert at hans kjøretøy har vært involvert i en ulykke. Hadde han oppdaget noe sånt, ville han selvfølgelig stoppet umiddelbart og gjort det han kunne for å hjelpe. Han hadde ingen grunn til å stikke av, sier hans forsvarer Jørgen Riple til Bergensavisen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.32 natt til lørdag etter at forbipasserende fant en livløs mann liggende i veien.

– Vi rykket ut og fant en mann liggende i eller ved veibanen. Han var påkjørt, men ingen bil var å se, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB. Mannen døde av skadene.

Vogntogsjåføren ble pågrepet i 5-tiden lørdag morgen. Mannen er siktet for uaktsom kjøring og brudd på hjelpeplikten ved å ha forlatt åstedet. Det er ikke mistanke om at sjåføren var ruset.

Riple forteller at klienten har fulgt kjøre- og hviletider, at vogntoget var i topp stand, og at papirene var i orden.

Mannen ble løslatt etter at avhørene var avsluttet i 16-tiden.

Lensmann Kjell Idar Vangberg ønsker ikke å kommentere sjåførens forklaring til BA, men opplyser at de fortsetter med vitneavhør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer