Mann frifunnet for sovevoldtekt fordi han selv kan ha sovet under hendelsen

En mann i 20-årene er i Follo og Nordre Østfold tingrett frifunnet for sovevoldtekt. Retten mener det ikke kan utelukkes at mannen begikk voldtekten i søvne.

Publisert
Sist oppdatert

Mannen er likevel dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning, som er på nivå med Høyesteretts veiledende norm i voldtektssaker, skriver Østlandets Blad.

Tingretten mener handlingen er å anse som fullbyrdet voldtekt, men det springende punktet i saken er om han opptrådte med tilstrekkelig grad av subjektiv skyld.

– Tiltalte har både i politiavhør og i retten fremholdt at samleiet ble igangsatt mens hans sov og at han ikke kom til seg selv før fornærmede våknet. Dersom samleiet ble gjennomført i søvne – såkalt sexsomni – har tiltalte ikke opptrådt med slik skyldevne at han kan straffedømmes, fremgår det av rettsboka.

Mannen har anket den sivilrettslige delen av dommen, det vil si erstatningen han er dømt til å betale den fornærmede i saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer