Voldtekt av 13-åring

Mann fra Stavanger dømt til fengsel for nettvoldtekt

En 36 år gammel mann fra Stavanger er dømt til tre år og ti måneders fengsel for blant annet å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente på nettet.

Stavanger tingrett har dømt en 36 år gammel mann til tre år og ti måneder i fengsel for blant annet å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente på nettet. Mannens forsvarer sier dommen vil bli anket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger tingrett har dømt en 36 år gammel mann til tre år og ti måneder i fengsel for blant annet å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente på nettet. Mannens forsvarer sier dommen vil bli anket. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I tillegg til fengselsstraff er mannen i Stavanger tingrett dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede jenta, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen sto tiltalt for å ha lastet ned og oppbevart overgrepsmateriale og for å ha opptrådt seksuelt krenkende overfor to mindreårige jenter. Forholdene erkjente han straffskyld for, men ikke for voldtekt, som var det alvorligste forholdet han sto tiltalt for, skriver avisen.

Mannens forsvarer Anne Kroken sier til Aftenbladet at dommen vil bli anket. Hun mener at klienten blant annet ikke har fått nok strafferabatt etter å ha tilstått flere av forholdene han var tiltalt for.

Under rettssaken anførte forsvareren også at straffen burde ha vært redusert på grunn av lang saksbehandlingstid, men det var ikke Stavanger tingrett enig i.

I dommen vises det blant annet til at tiltalte har nektet å oppgi pinkoden til en av sine mobiltelefoner. Politiet jobber fremdeles med å åpne den. Påtalemyndigheten valgte likevel å ta ut tiltale mot 36-åringen selv om innholdet på mobilen kan avdekke flere lovbrudd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer