Mann forklarer at politiet skjøt ham i ryggen

Mannen i 30-årene som ble skutt av politiet på Skjetten fredag, forklarer at politiet skjøt ham i ryggen, opplyser hans forsvarer.

Publisert

– Han ble skutt i ryggen av politiet, opplyser mannens advokat Andrea Salomonsen til Romerikes Blad.

Hun sier til avisa at det ikke er riktig, som politiet har opplyst, at mannen nektet å etterkomme pålegg for deretter å gå til angrep på politipatruljen.

Salomonsen avviser også at mannen i 30-årene har nektet å la seg avhøre, men sier at det hittil ikke har vært helsemessig forsvarlig.

Avfyrte skudd

Mannen er siktet for grov kroppsskade mot en kvinne, og ble skutt av politiet da han, utstyrt med øks, ifølge politiet gikk til angrep på dem fredag. Søndag ettermiddag opplyste politiet at mannen ikke ville la seg avhøre.

– Han har ikke ønsket å la seg avhøre foreløpig. Jeg kan ikke si noe utover det, sa jourhavende jurist Anne Langseth i Øst politidistrikt til NTB.

Det var fredag kveld klokka 18 politiet rykket ut til Skjetten i Akershus etter melding om en skadd kvinne.

– I forbindelse med pågripelsen oppsto det en situasjon som gjorde at politiet måtte avfyre skudd mot mannen fordi vedkommende nektet å etterkomme ordre og gikk etter hvert til angrep på politibetjentene, forklarte politiinspektør Olav Unnestad om hendelsen til NTB.

Flere avhør i helgen

Spesialenheten for politisaker har i løpet av helgen avhørt blant annet tjenestepersonene som var involvert i hendelsen. Men søndag har heller ikke de avhørt mannen i 30-årene, opplyser Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker til NTB.

– Spesialenheten tok noen nye avhør lørdag, og vil muligens gjøre noen nye avhør søndag. Videre vil det bli gjort avhør av den skadde mannen når det er helsemessig forsvarlig, sier Øyen.

Ingen politifolk ble skadd i hendelsen. Mannen omtales som en kjenning av politiet.

Mannen, som er i 30-årene, er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo, mens kvinnen i 40-årene ble utskrevet fra A-hus søndag, ifølge Romerikes Blad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer