Mann erkjenner å ha bestilt voldtekter av filippinske barn

En mann ble fredag varetektsfengslet i fire uker etter at han flere ganger skal ha bestilt voldtekter av filippinske barn. Mannen erkjenner straffskyld.

Den siktede erkjenner straffskyld, sier mannens advokat. Foto: Carina Johansen / NTB
Den siktede erkjenner straffskyld, sier mannens advokat. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Rogalendingen skal ved flere anledninger, og over flere år, overført penger til personer på Filippinene for at de skulle voldta mindreårige. Voldtektene skulle strømmes, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen ble nylig ble pågrepet i Sør-Rogaland og fredag varetektsfengslet i fire uker på grunn av bevisforspillelsesfare. Siktede valgte å vedta tingrettens kjennelse.

– Siktede erkjenner straffskyld. Han er villig til å samarbeide med politiet, og han har forståelse for at de trenger tid til å gjennomgå beslaget i saken, sier mannens forsvarer, advokat Anne Hølland.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier mannen i avhør har erkjent at han flere ganger har betalt for seksuelle overgrep mot barn. Disse overgrepene skulle han se «live» over nettet.

Siktede nekter for at han noen gang fikk det han betalte for. Derfor er han siktet for å ha forsøkt å medvirke til voldtekter av barn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer