Mann drapsmistenkt etter Emiliano Salas død

En mann er arrestert mistenkt for «drap som følge av en ulovlig handling» i forbindelse med dødsfallet til fotballprofilen Emiliano Sala.

Sørgende supportere samlet seg utenfor Beaujoire stadium i Nantes da det ble kjent at Emiliano Sala hadde omkommet i en flystyrt. (Photo by LOIC VENANCE / AFP).
Sørgende supportere samlet seg utenfor Beaujoire stadium i Nantes da det ble kjent at Emiliano Sala hadde omkommet i en flystyrt. (Photo by LOIC VENANCE / AFP). Vis mer
Publisert

Sala døde da flyet han satt i styrtet i Den engelske kanal tidligere i år. Nå har britisk politi tatt ut siktelse mot en mann i kjølvannet av argentinerens bortgang.

– Med bakgrunn i avhørene som er gjort har vi arrestert en 64 år gammel mann fra North Yorkshire-området under mistanke om drap som følge av en ulovlig handling, sier politietterforsker Simon Huxter i en uttalelse.

Det er ikke gitt noen detaljer rundt hvordan den mistenkte er knyttet til Salas død. Mannen skal samtidig ha vist vilje til å samarbeide med politiet i saken og er løslatt fra varetekt.

Emiliano Sala døde i en flystyrt da han var på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales sammen med piloten David Ibbotson 21. januar. Fotballspilleren var da på vei for å sluttføre kontrakten med Cardiff.

Den walisiske klubben hadde kjøpt argentineren to dager før flyet forsvant, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie.

Flyet med Sala ble funnet først 4. februar. Den 59 år gamle piloten Ibbotson er fortsatt savnet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer