Mann dømt til tvungent psykisk helsevern: - Et drapsraid

En 32 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for et drap og to drapsforsøk i Sarpsborg i fjor sommer. Retten omtaler det hele som et «drapsraid».

En kvinne ble drept og to andre kvinner ble skadd da en mann knivstakk dem i Sarpsborg 14. juli i fjor. Nå er mannen dømt til tvungent psykisk helsevern. Foto: Fredrik Hagen / NTB
En kvinne ble drept og to andre kvinner ble skadd da en mann knivstakk dem i Sarpsborg 14. juli i fjor. Nå er mannen dømt til tvungent psykisk helsevern. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Drapsforsettet må ses i lys av at han – etter sin egen forklaring – dro ut for å drepe, medbringende en diger kniv. Hele hans hensikt med å dra ut, var således å drepe. «Drapsraidet» var ikke ferdig før han kom hjem til egen bopel en snau time etter at han reiste derfra, heter det i dommen fra Søndre Østfold tingrett.

32-åringen drepte 54 år gamle Marianne Haugen med 13 knivstikk ved Sarpsborg bussterminal i 23.25-tiden 14. juli i fjor.

Haugen satt i sin egen bil utenfor bussterminalen og ventet på sin datter, som skulle komme med bussen, og var et tilfeldig offer.

Svart magi

Etter drapet på Haugen kjørte mannen hjem til en kvinnelig bekjent av seg og banket på. Da hun åpnet døren, knivstakk mannen henne to ganger, før hun fikk dyttet ham ut og låst døren. Ifølge den rettsmedisinsk sakkyndige kunne kvinnen ha dødd av skadene om hun ikke hadde fått rask behandling.

– Han beskyldte henne for å ha gitt ham svart magi. Han spurte henne hvorfor hun hadde gitt ham den svarte magien, enten før eller etter at han stakk henne, står det i dommen.

Etter denne knivstikkingen reiste han til en annen bolig der han knivstakk en annen bekjent. Kvinnen fikk skader i hånden av knivstikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer