Mann dømt til tre års fengsel for voldtekt av 14-åring

En 29 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til tre års fengsel for voldtekt av en 14 år gammel jente i 2008.

Publisert

Mannen ble i retten funnet skyldig i å ha manipulert, truet og voldtatt en da 14 år gammel jente. Jenta fylte 15 år like etterpå, og mannen var 18 år på tidspunktet, skriver Bergens Tidende.

I tillegg til fengselsstraffen må han betale kvinnen til sammen 2,5 millioner kroner i erstatninger og fremtidig økonomisk tap.

Mannen nektet straffskyld for alle forholdene da saken startet i Bergen tingrett 13. februar, men han ble ikke trodd av retten.

Mannen møtte jenta på nettet i 2008 og de to ble kjærester. Etter hvert ville ikke jenta møte den 18 år gamle mannen mer fordi hun var redd ham, men han klarte likevel å overtale henne til å møte ham igjen.

De kjørte til et avsidesliggende industriområde, der jenta ble voldtatt i baksetet av bilen mens hun kjempet imot, står det i dommen.

Ifølge dommen begynte jenta med selvskading i årene etter voldtekten, hun forsøkte å ta livet sitt og ble innlagt i psykiatrien. Hun har blant annet fått diagnosen PSTD og depressiv lidelse som følge av voldtekten.

Først i 2017 anmeldte kvinnens bistandsadvokat forholdene til politiet, og saken ble etterforsket.

– Dette er en meget god og grundig dom. Den er i samsvar med vår påstand, så vi er absolutt fornøyd med det, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

Mannen soner for tiden en dom for overgrep mot en 13 år gammel jente som skjedde i 2011.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer