Mann dømt til ti års fengsel for knivdrap i Porsanger

En 33 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ti år og seks måneders fengsel etter at han knivstakk en 40-åring fra Polen i Porsanger.

En mann er dømt for å ha drept kameraten sin i Lakselv i 2019. Foto: Marius Thorsen / Ságat / NTB.
En mann er dømt for å ha drept kameraten sin i Lakselv i 2019. Foto: Marius Thorsen / Ságat / NTB. Vis mer
Publisert

Det var i desember 2019 at knivstikkingen skjedde i en leilighet i Lakselv i Porsanger.

Tiltalte og den drepte var ifølge tiltalte gode venner. De to var i tiltaltes leilighet sammen med to andre og drakk alkohol og røykte hasj da tiltalte og fornærmede begynte å slåss.

Den tiltalte hentet da to kniver fra kjøkkenet og satte seg deretter i en stol. Deretter skjedde det en ny konfrontasjon mellom de to som førte til at polakken ble knivstukket og døde. I retten sa den tiltalte at han ikke mente å knivstikke polakken.

Den 33 år gamle mannen ble i Indre Finnmark tingrett i fjor sommer dømt til ni års fengsel for drapet, men i januar i år gjorde Hålogaland lagmannsrett dommen om til sju års fengsel for grov kroppsskade med døden til følge.

Saken ble deretter anket til Høyesterett, som valgte å oppheve dommen og sende den tilbake til lagmannsretten.

Lagmannsretten la i januar til grunn at selve knivstikket var forsettlig, men at forsettet ikke omfattet at polakken kunne dø av knivstikket. Etter Høyesteretts syn ga ikke lagmannsretten en tilfredsstillende forklaring på at sannsynlighetsforsett for dødsfølgen ikke var funnet bevist.

Denne gang har flertallet i Hålogaland lagmannsrett kommet fram til at det var en villet handling da 33-åringen knivstakk polakken. De dømte ham til ti år og seks måneders fengsel. I tillegg ble han dømt til å betale 200.000 kroner hver i oppreisning til polakkens to barn og foreldre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer