Mann dømt til sju og et halvt år i fengsel for narkotikasmugling

Nord-Troms og Senja tingrett har dømt en mann til sju og et halvt års fengsel for smugling av 6,2 kilo kokain og 37,7 kilo hasj.

En mann er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til sju og et halvt års fengsel for smugling av hasj og kokain. Foto: André Lorentsen / NTB
En mann er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til sju og et halvt års fengsel for smugling av hasj og kokain. Foto: André Lorentsen / NTB Vis mer
Publisert

Mannen, som er bosatt i Sverige, ble dømt for å ha smuglet kokain og hasj fra Sverige til Norge sammen med sin fetter.

Tiltalte erkjente delvis straffskyld i smugling av kokain, men ikke for smugling av hasj.

Mannen erkjente at han var med på en kjøretur fra Sverige til Norge med en koffert som inneholdt hasj. Han benektet imidlertid å ha kjennskap til koffertens innhold, men ble ikke trodd i retten.

Han erkjente at han visste at bilen inneholdt narkotika da det ble smuglet kokain, men benektet at han visste at det var kokain som ble fraktet. Retten tror heller ikke på denne forklaringen og begrunner det blant annet med at tiltalte har berørt pakkene, samt at kokainet var synlig.

Mannen ble dømt på begge punkter for grov narkotikaovertredelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer